Monday, July 14, 2008

Merawat pesakit yang dirasuk jin asyik

Assalamualaikum. Pada hari Jumaat lepas ( 4 Julai) tokngah mendapat panggilan daripada suami pesakit kira-kira jam 12.15 malam. Suaminya meminta tokngah datang ke rumahnya kerana isterinya pada masa itu telah dirasuk teruk. Kebetulan pada malam itu tokngah baru balik dari menghadiri ceramah bersama dengan kawan tokngah. Tanpa melengahkan masa. tokngah dan kawan bergegas ke rumah tersebut. Apabila sampai kelihatan pesakit mengalami sakit kepala yang amat serius. Apabila tokngah meruqyah dengan bacaan asas 10, bila sampai bacaan ayat Qursi sahaja, kami dapat berinteraksi dengan jin yang berada dalam badannya. Jin itu mengatakan apabila ditanya kesemuanya 3 ekor jin yang berada dalam badannya. Apabila ditanya kenapa masuk dalam badan perempuan ini. Jin itu mengatakan dia memang suka kepada pesakit tersebut dan memang sudah lama berminat dan nak memasuki badan pesakit tersebut tetapi tak berjaya. Ini adalah kerana mengikut jin tersebut pesakit itu selalu mengamalkan ayat-ayat pendinding. Pada kali ini mereka berjaya masuk ke dalam badan pesakit tersebut kerana beliau datang bulan.Jin itu juga mengatakan rumahnya di kawasan pokok pisang belakang rumah pesakit.
Oleh kerana jin itu memang berdegil tak mahu keluar dalam badan pesakit tokngah dan kawan-kawan menggunakan strategi dakwah.Jin itu mengatakan dia boleh keluar tapi dengan satu syarat, iaitu bagi dia air. Teringat pesanan Tn. Guru supaya jangan melayan dan mengikut kehendak jin. Sebenarnya mereka mahu kita tunduk kepadanya. Itulah tujuan sebenarnya. Tokngah mengatakan kalau nak minum air pergilah minum sendiri kat tepi longkang sana.Jin itu terdiam. Akhirnya puas memujuk dan meruqyah dengan asas 10 ketiga-tiga ekor jin tersebut keluar. Ketuanya berjaya diislamkan.Tokngah selesai merawat sekitar jam 2.00 pagi.
Pada malam esoknya sekali lagi tokngah mendapat panggilan sekitar jam 8.45 malam dari suaminya dan mengatakan isterinya kena rasuk balik. Sekali lagi tokngah datang ke rumahnya dan merawat pesakit tersebut. Bila ditanya dua ekor jin yang keluar semalam datang balik dan tak sanggup berpisah dengan pesakit tersebut.Mungkin inilah yang dikatakan jin asyik(jin yang jatuh cinta pada manusia)Bila ditanya mana seekor lagi. Bila ditanya mana jin yang telah diislamkan semalam. Mereka kata tak tahu. Sebenarnya segala percakapan jin ini jangan percaya sangat kerana mereka suka berbohong, tetapi boleh dijadikan panduan sahaja. Tokngah mengugut untuk membaling garam dan lada hitam dekat kawasan pokok pisang belakang rumah. Jin tersebut merayu supaya jangan diapa-apakan rumahnya. Tokngah dan kawan menasihatinya supaya berpindah ke tempat lain jauh dari kawasan rumah tersebut.Alasan kami , rumah dan pokok pisang tersebut adalah hak mutlak tuan rumah dan mereka tidak restu kamu tinggal di kawasan pokok pisang tersebut.Akhirnya jn itu akur dan keluar dari badan pesakit. Kami selesai merawat sekitar jam 12.00 malam termasuk memagar rumah mengikut kaedah yang dipelajari di Darussyifa.Bila pesakit tersebut pulih, pesakit tersebut mengatakan dia selalu buang sampah di kawasan pokok pisang dan suka duduk di kawasan pokok pisang tersebut pada waktu petang. Mungkin itukah sebabnya. Wallahua'lam....

1 comments:

Fairuz Sudin said...

saya pon kene jin asyik..
mmg menjadi laa rawatan Pakngah nih..

 
` © 2007 Template feito por Templates para Você