Thursday, May 1, 2008

Belajar Merawat Santau

Assalamualaikum. Pada 30 April 2008 tokngah dan kawan pergi ke Kajang untuk belajar cara-cara merawat santau dengan Ust. Mokhtar. Boleh rujuk gambar ust. Mokhtar pada entry lepas. Tokngah sampai di sana lebih kurang pukul 10 malam. Memandangkan 1 Mei adalah hari cuti sempena Hari Pekerja walaupun lewat sampai di rumahnya akan tetapi bagi tokngah ilmu itu tidak datang bergolek bahkan kita mesti mencari ilmu tersebut.Bahkan pada zaman sekarang tidak ramai orang yang dapat merawat santau.
Bila sampai di rumahnya tokngah dapati banyak pesakit yang datang dan kebanyakkannya datang dari jauh semata-mata untuk mendapatkan rawatan. Ada seorang pesakit datangnya dari Bukit Fraser yang setiap minggu datang ke rumah Ust. Mokhtar untuk dapatkan rawatan.Untuk makluman Ust. Mokhtar menjalankan rawatan di rumahnya di Taman Kajang Utama hanya pada hari Selasa dan Rabu sahaja . Waktu rawatannya bermula selepas Maghrib. Apa yang menyedihkan tokngah ada budak yang mungkin baru berumur 7 tahun dah terkena santau.Kelihatan keluar banyak habuk kaca dari dadanya.Kaca tersebut hanya dapat dilihat dengan jelas bila kita tutup lampu dan disuluh dengan lampu suluh. Kelihatan kaca tersebut berkilau-kilauan.Walaupun tokngah dah banyak ikuti kuliah santau yang disampaikan oleh Ust. Mokhtar, itu hanyalah secara teori sahaja akan tetapi yang lebih penting kita mesti lihat secara amali. Barulah dapat merawat secara sempurna. Pukul 1.00 pagi barulah kami dapat bersembang dengan Ust. Mokhtar dan bertanyakan perkara-perkara yang kami tidak faham berkaitan dengan santau. Mengikut Ust. Mokhtar santau mesti dikeluarkan sepenuhnya dari badan pesakit dan sebab itulah rawatan biasanya kena berulang-ulang.Kalau baki santau masih ada dalam badan biasanya ia hidup dan membiak kembali dalam masa tiga minggu sahaja.Betapa cepatnya santau itu membiak.Setiap rawatan memerlukan tiga kali tepuk di badannya dengan menggunakan daun nangka dan tidak boleh lebih.Kalau lebih tiga kali biasanya pesakit akan pengsan.Antara pesakit yang tak boleh tepuk ialah pesakit yang muntah darah. Kena tahan darah dahulu dan seminggu kemudian baru boleh tepuk.
Mengikut pengalaman Ust. Mokhtar ada seorang pesakit yang muntah darah datang ke rumah Ust. Mokhtar untuk tepuk santau. Ust menasihatinya supaya jangan ditepuk kerana dikhuatiri darah akan banyak lagi akan keluar. Keluarga pesakit itu degil dan meminta ust jalankan juga rawatan tepuk dan mereka sanggup tanggung risiko. Bila ditepuk sekali sahaja ternyata keluar memancut darah dari mulutnya. Itulah bahayanya santau bila dah terkena badan kita.Amalkan selalu pendinding supaya dijauhkan daripada terkena santau. Tokngah sampai di rumah lebih kurang jam 3.45 pagi.Wallahua'lam.

2 comments:

kuin said...

salam tok ngah.. leh x tok ngah cadangakan apakah jenis pdinding yeng boleh di amalkan utk mgelakan santau mbiak huhu

mail kacip said...

Asasalamualaikum,
PENERANGAN / SEMINAR / KURSUS / MUZAKARAH / DIALOG
(PERCUMA)

BERKAITAN:

1. ILMU HAQ, ILMU BATHIL, ILMU BATHIN DAN ILMU ZAHIR

2. TEKNIK BUNUH IBLIS, SYAITAN, JIN, BUNIAN, KHANNAS, QARIN, DJIBT, THOGHUT DAN YANG SEKUTU DENGANNYA SECARA FIZIKAL, ZAHIR, BATIN DAN BATIN DALAM BATIN.

TUJUAN:

1. MELINDUNGI DIRI DAN IMAN DARI GANGGUAN.

2. MEBELASAH, MEMUKUL, MEMOTONG DAN JUGA MEMBUNUH MAKHLUK TERSEBUT

3. MELINDUNGI DARI GODAAN DAN TIPU DAYA YANG KASAR SERTA HALUS OLEH MAKHLUK HALUS

4. MENYELESAIKAN MASALAH HISTERIA, SIHIR, PUKAU, SANTAU, ILMU GUNA-GUNA, KENA TINDIH/HIMPIT DAN BANYAK LAGI

5. MENGUBAT JIWA KOSONG, SUSAH TIDUR

6. MENGALAHKAN KEJAHATAN MANUSIA DAN MAKHLUK HALUS

HASIL
1. JIWA TENTERAM DAN TENANG
2. HILANG PERASAAN WAS-WAS
3. SEMBAHYANG KHUSYUK
4. PERASAAN SUKA KEBAIKAN BENCI MAKSIAT
5. DAN BANYAK LAGI

INSYAALLAH ANDA DAN KELUARGA BOLEH MELAKUKANNYA SENDIRI

*LAIN-LAIN PERKHIDMATAN

1. BERSIH RUMAH BERHANTU
2. BERSIH KAWASAN/TANAH BERHANTU
*TIDAK TERMASUK TANAH KUBUR*
RAWATAN
1. HISTERIA, SIHIR, PUKAU, SANTAU, ILMU GUNA-GUNA, KENA TINDIH/HIMPIT DAN BANYAK LAGI

Salah satu tanda kena serangan makhluk halus jahat

1. Sembahyang tidak khusuk / malas sembahyang
2. Pergantungan kepada Allah tidak kuat
3. Akhlak sukar dikawal-pemarah-ego -banga diri -cakap kasar -sombong -riak-cakap besar -khianat -lain lain perkara yang buruk
4. Hati gundah gulana / kecewa / putus asa / pilu / sedih
5. Fikiran kacau bilau resah gelisah tak tentu pasal
6. Jiwa tidak tenteram
7. Hati cinta maksiat
8. Ada perasaan takut selain Allah
9. Dada sebak / sempit
10. Hati gatal
11. Susah tidur

*TERDAPAT JUGA RAKAMAN SESI PENERANGAN DALAM BENTUK DVD
BERMINAT HUBUNGI:
ISMAIL
(pakar bunuh makhluk halus)
019-3619305
http://ilmuhaq.multiply.com
email: ilmuhaq@yahoo.com.my

 
` © 2007 Template feito por Templates para Você